top of page
S_057.png

Opgaver

Lyt først til vores podcast. Så er det lettere at løse opgaverne. Opgaverne følger ikke episoderne, derfor starter vi med den opgave, som passer til starten på en ekspedition og sådan bevæger vi os frem. Der er ingen opgaver til episode 1, som er en introduktion til podcasten ej heller episode 8, som knytter sig Halsnæs og særligt Hundested. Når du har lyttet til episode 8, bør du besøge Hundested og særligt Knud Rasmussens Hus. Her venter flere opgaver.

S_077.png

Videre frem - episode 4

Forberedelse til ekspeditioner er det vigtigste. Der er talrige eksempler på, at det er gået grusomt galt, fordi planlægningen ikke var god nok. Men inden vi begynder at forberede os, skal vi måske lige se, om du er gjort af det rette stof. Kan du bestå testen som polarrejsende?

S_088.png

Den der ruster raster - episode 2

Denne opgave er også en del af forberedelserne. Hvad skal du egentlig medbringe på en ekspedition? 

T_050.png

Det er Hundested der gør - episode 3

En vigtig ting, når du skal på ekspeditioner er, at du skal føre en logbog. Det var særligt vigtigt i gamle dage, hvor du ikke kunne dokumentere lige så let med din smartphone eller computer. Hvordan ville din logbog se ud, hvis du var med på Den Store Slæderejse?

N_005.png

Giv mig vinter giv mig hunde - episode 5

Den Store Slæderejse er den længste rejse med slædehunde, som nogen sinde er foretaget. Uden hunde kunne ekspeditionen ikke gennemføres. Men hvor meget ved du egentlig om slædehundene?

N_055.png

Først og fremmest må vi have mad - episode 6

Uden mad og drikke, dur helten ikke. Det var ikke nemt at skaffe føde på turen. Det skulle de nemlig selv nedlægge, så jagt var en naturlig del af ekspeditionens gøremål. Hvilke dyr tror du der findes i de arktiske egne?

T_031.png

God ven med ånderne - episode 7

Åndemaneren havde en helt særlig funktion. Åndemaneren kunne nemlig ved hjælp fra trommedans bringe sig selv i trance og besøge en verden fuld af gode og slemme ånder. Ofte havde han nogle hjæpeånder. Måske du kan hjælpe her?

bottom of page